Tallinn official audio guide and e-book

• Mikä on ääniopas?

Ääniopas on opastettu kävelykierros kaupungin kiinnostavimpiin paikkoihin. Se koostuu opaskartasta, johon on merkitty suositeltavia kävelyreittejä, sekä äänitiedostoista. Kartassa on myös kuvat nähtävyyksistä, joista ääniopas kertoo. Äänitiedostot ovat MP3-muodossa ja voit kuunnella niitä omalla MP3-soittimellasi. Kartat ovat PDF-tiedostoja, jotka voit tulostaa millä tahansa tulostimella. Ääniopas on käyttäjälähtöisesti suunniteltu ja helppokäyttöinen. Nähtävyydet on numeroitu: valitset vain haluamasi nähtävyyden numeron MP3-soittimestasi ja painat Play-painiketta.

• Mitä saan rahojeni vastikkeeksi?

Saat oikeuden ladata tietokoneellesi sekä MP3-muotoisen äänioppaan että PDF-muotoisen kartan. Kaikki tiedostot siirretään pakatussa muodossa.

• Mitä teen tiedostojen lataamisen jälkeen?

Aluksi purat kaikki pakatut tiedostot, jotka olet ladannut .zip-tiedostokansioon. Tämä tapahtuu klikkaamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla ”pura kaikki” (englanninkielisessä käyttöjärjestelmässä ”extract all files”). Kun tiedostot on purettu, jokainen tarina näkyy valikossa omana MP3-tiedostonaan. Voit vetää ja pudottaa ne iTunesiin tai johonkin muuhun soitinohjelmaan siirrettäväksi edelleen MP3-soittimeesi. Joskus MP3-tiedostot saattavat latautua väärässä järjestyksessä. Varmista niiden asettuminen oikeaan järjestykseen napauttamalla nimi-sarakkeen ylälaitaa.

• Mitä laitteita ja ohjelmistoja tarvitsen?

Tarvitset laitteen, joka toistaa MP3-tiedostoja – tämä voi olla vaikkapa MP3-soitin, matkapuhelin tai iPod. Koneen, johon lataat tiedostot, on osattava purkaa pakatut tiedostot. Windows XP:ssä, Vistassa ja Windows 7:ssä purkuohjelma on valmiina. Vanhempiin Windows-versioihin on ladattava Winzip-ohjelma. Tarvittaessa voit ladata ilmaisen kokeiluversion osoitteesta http://www.winzip.com. Jos koneesi on Mac, sinun on purettava lähettämämme .zip-tiedostot. Kaikissa uusissa ja uudehkoissa Maceissä on sisäänrakennettu purkuohjelmisto.

• Missä laitteissa ääniopasta voi käyttää?

MP3- ja MP4-soittimissa, iPodeissa, kämmentietokoneissa, monissa matkapuhelimissa ja kaikissa muissa laitteissa, joilla voi toistaa MP3-tiedostoja.

• Kuinka saan oppaani?

Kun maksusi on vahvistettu, saat näkyviisi linkin internet-sivulle, jolta voi ladata pakatut tiedostot. Lähetämme sinulle myös automaattisesti luodun vahvistussähköpostin, joka sisältää .zip-tiedostojen latauslinkin. Saatat tarvita sitä, jos sinun täytyy ladata tiedostot myöhemmin uudelleen tai ensimmäinen latausyrityksesi jostain syystä epäonnistuu.

• En saanut vahvistussähköpostia, missä vika?

Lähetä tässä tapauksessa meille sähköposti, jossa kerrot nimesi, päivämäärän ja kellonajan, jolloin teit tilauksesi. Pyrimme auttamaan sinua pikimmiten. Lähetä sähköpostisi

• Mitä minun on tehtävä vastaanottamilleni tiedostoille?

Pura pakatut tiedostot ja tallenna ne PC:llesi tai Macillesi. Tulosta opaskartta. Lataa äänitiedostot MP3-soittimeesi, matkapuhelimeesi tai iPodiisi.

• Kuinka suuria (megabitteinä) tiedostot ovat?

MP3-soittimessasi on oltava 50–250 MB vapaata muistitilaa riippuen siitä, minkä opaskierroksen lataat.

• Miten pitkään kierrokset kestävät?

Kierroksen pituus riippuu täysin kävelynopeudestasi sekä pysähdysten lukumäärästä ja pituudesta.

• Onko minun kierrettävä koko reitti kerralla?

Ei, voit tehdä yhdellä kerralla juuri niin paljon tai vähän kuin haluat. Voit vaikka jättää reitin kesken ensimmäisenä päivänä ja jatkaa vasta seuraavana, jos tämä tuntuu mukavimmalta.

• Onko minun kierrettävä nähtävyydet numerojärjestyksessä ja täytyykö minun aloittaa numerosta 01?

Ei ja ei. Voit valita reitin varrelta sopivimmalta tuntuvan paikan ja kuunnella kyseisestä kohteesta kertovan tarinan valitsemalla kartalla näkyvää numeroa vastaavan äänitiedoston. Voit kiertää kohteita missä järjestyksessä vain ja luonnollisesti voit myös aloittaa kierroksesi mistä numerosta tahansa.

• Onko opas suojattu tekijänoikeudella?

Luonnollisesti. Äänioppaan luvaton kopiointi, vuokraaminen, lainaaminen, julkinen esittäminen ja välittäminen ovat kiellettyjä. Oppaat on tarkoitettu ainoastaan tilaajansa henkilökohtaiseen käyttöön.Yhteystiedot